Οπως είπαμε τον Νοέμβριο του 1986 ανοιξε το πρωτο κατάστημα MICROPOLIS στην οδο Στουρνάρη και Τζωρτζ, που ήταν και το πρωτο κατάστημα με Υπολογιστές που άνοιξε στην οδό Στουρνάρη.
Παρά το γεγονός οτι βρισκόταν σε πρωτο όροφο έχει αμέσως μεγάλη επιτυχία ! Σε μικρό χρονικό διαστημα, ηδη απο το 1984, ξεκινανε και οι εισαγωγές οικιακών υπολογιστών κυρίως απο την Αγγλία η οποία κατέχει τα σκήπτρα σε αυτον τον τομέα με τους θρυλικούς Sinclair, αλλά και άλλα ονοματα όπως Commodore, Atari,Νewbrain, BBC, Acorn, Oric, Dragon κ.α.
Η Micropolis επεκτείνεται έτσι και στις Χονδρικές πωλήσεις τροφοδοτώντας μαγαζιά υπολογιστών που φυτρώνουν σε κάθε πόλη της Ελλαδας με διάφορες μάρκες υπολογιστών κυρίως οικιακών.
Δικαιολογείται έτσι ο υπότιτλος-λογοπαίγνιο που χρησιμοποιεί κατω απο τον λογότυπό της : " ΜΙCROPOLIS . Το πιό μεγάλο όνομα στούς μικρούς Computers " !
Τον Ιούλιο του 1984 ανοίγει και 2ο κατάστημα MICROPOLIS, ισογειο αυτη τη φορά, στην οδό Στουρνάρη 9, που θα αποτελέσει την εδρα της εταιρείας.
Η επιτυχία της εχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και άλλα νέα καταστήματα στην οδό Στουρνάρη. Μάλιστα καποια καταστήματα αριθμομηχανών και συναφών που ειχαν την εδρα τους στην οδο Ιπποκράτους μετακομίζουν ομαδικά και αυτα στην Στουρνάρη. Σε λίγα χρόνια η Στουρνάρη γινεται η πιάτσα των υπολογιστών, ή όπως την είπαν η "Silicon Valley" της Αθήνας ! Σε καποια χρονική στιγμη στην Στουρνάρη και στους κάθετους δρομους της μετρήθηκαν 42 καταστήματα Υπολογιστών. Ετσι η Micropolis δεν ενιωθε πλέον την μοναξιά που ενιωσε οταν πρωτοάνοιξε...
Απο την πρωτη χρονιά λειτουργίας 1984 αρχίζει και η δημιουργια καταστηματων MICROPOLIS σε αλλες πολεις της Ελλαδας (Κορινθος, Ροδος, Βολος ) με ένα ιδιότυπο συστημα της δικαιόχρησης, που γεννήθηκε σαν ιδέα στο μυαλό του ιδιοκτήτη της Micropolis χωρίς προηγούμενη εμπειρια σε αυτον τον τομέα.
Τα καταστήματα αυτα ήταν χονδρικοί πελάτες της Micropolis απο τους πλέον δραστήριους. Η ιδιοκτησία παρέμενε στους ιδιοκτήτες τους αλλά με ιδιωτικό συμφωνητικό ήταν υποχρεωμένα να αγοράζουν τα προϊόντα που πουλούσαν μόνο απο την Micropolis, και να ακολουθουν καποιους κανόνες (εξυπηρέτηση πελατων άλλου Micropolis που βρεθηκε σε άλλη πόλη κλπ). Σε αντάλλαγμα ονομαζόντουσαν Micropolis , και κατα συνέπεια ειχαν παρουσία σε καθε διαφημιστική προβολή της Micropolis.
Xρόνια αργοτερα το συστημα αυτο έκανε την εμφανιση του στην Ελλαδα σαν ... Franchise .
Mηπως ηταν η πρωτη αλυσσιδα Franchise στην Ελλαδα; Μπορει...
Συντομα η αλυσσίδα συμπληρώνεται και απο καταστήματα του Ομίλου Micropolis ενα στην Κηφισιά και ένα στον Πειραιά, και πολύ αργότερα προστίθεται και το μεγαλύτερο (240 τ.μ.) στη Στουρνάρη 49.
Yιοθετείται ήδη απο το 1984 ένας νέος στόχος : Καθε Πόλις και Micropolis !
Ανάμεσα στούς home PC που εισάγει και διακινει η MICROPOLIS είναι βέβαια και τα πολυ επιτυχημένα μοντέλα της Βρεττανικής AMSTRAD PLC η οποία ήδη κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή αγορά. Τον Απρίλιο του 1986 η AMSTRAD εξαγοράζει την 2η στο χώρο των home PC στην Ευρώπη : Την SINCLAIR
Το καλοκαιρι του 1986 ανακοινώνεται η ανάθεση της αντιπροσώπευσης των προϊόντων της υπερδύναμης που προέκυψε απο την συγχωνευση στην Micropolis , προς έκπληξη όλης της Ελληνικής αγοράς Υπολογιστών ! (Πιο αναλυτικά για αυτό στην ενότητα "Η αντιπροσώπευση της ΑΜSTRAD" )
Ηταν η κρίσιμη καμπή και το γεγονός που σημάδεψε την πορεία της εταιρείας απο κει και πέρα . Για χάρη της αντιπροσωπείας αυτής εγκαταλείπεται η δημιουργία καταστημάτων σε όλη την Ελλαδα για να μην θεωρηθεί οτι θα κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό στα άλλα καταστήματα μια και το σύνολο σχεδόν των καταστημάτων H/Y στην Ελλαδα πουλούσαν ηδη υπολογιστές Amstrad, και εγιναν πελάτες ...
Οι διευθύνσεις των καταστημάτων Μicropolis ηταν:
ΑΘΗΝΑ : ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ και ΤΖΩΡΤΖ
ΒΟΛΟΣ : Σωκρατους 22 και μετα Ανθ. Γαζή 153
ΚΟΡΙΝΘΟΣ : Θεοτόκη 70
ΡΟΔΟΣ : Μιχ Πετριδη 20
ΚΗΦΙΣΙΑ : Παπαδιαμάντη 10
ΠΕΙΡΑΙΑΣ : Μπουμπουλίνας 34
ΑΘΗΝΑ : ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 9
ΑΘΗΝΑ : ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 49