Στο τέλος του 1987 η AMSTRAD HELLAS κάνει εναν πρωτο απολογισμό μιας ξέφρενης πορειας :
Ξεκινώντας σαν ενα μαγαζάκι πρώτου ορόφου (!) στην εκπνοή του 1983, ανοίγει ενα "κανονικό" ισόγειο κατάστημα (το 1984, πάντα στην οδο Στουρνάρα) και επεκτείνεται στην εισαγωγή όλων των τύπων των γνωστών τοτε υπολογιστών και την χονδρική διαθεση τους σε ολη την Ελλάδα με μία διαφορά απο τους κλασσικούς εισαγωγείς Η/Υ της εποχής : Ενω εκείνοι εισάγουν τα μοντέλα της μάρκας που αντιπροσωπεύουν, η MICROPOLIS εισάγει όλα τα γνωστά μοντέλα ανεξαρτήτως μάρκας, σαν "παράλληλος" εισαγωγέας, διαθέτοντας τα στην χονδρική αγορά κατα κανόνα σε τιμές χαμηλότερες της επίσημης αντιπροσωπείας τους !
Ετσι αποκτά πολλούς πελάτες-καταστήματα σε όλη την Ελλάδα (που θα αποτελέσουν την βάση της για την μετέπειτα πορεία), προσπαθώντας να υλοποιήσει το slogan-λογοπαίγνιο που συνοδέυει το όνομα της στις διαφημίσεις της: MICROPOLIS : " Το πιο μεγάλο όνομα στους μικρούς computers" !
Παράλληλα έχει ήδη επεκταθεί στην λιανική, με καταστήματα MICROPOLIS , σε άλλες πόλεις (Ρόδο, Κόρινθο, Βόλο) και αργότερα Κηφισσιά και Πειραιά.
Ανάμεσα στούς home PC που εισάγει και διακινει η MICROPOLIS είναι βέβαια και τα πολυ επιτυχημένα μοντέλα της Βρεττανικής AMSTRAD η οποία ήδη κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή αγορά. Τον Απρίλιο του 1986 η AMSTRAD εξαγοράζει την 2η στο χώρο των home PC στην Ευρώπη : Την SINCLAIR
Το καλοκαιρι του 1986 ανακοινώνεται η ανάθεση της αντιπροσώπευσης των προϊόντων της υπερδύναμης που προέκυψε απο την συγχωνευση στην Micropolis , προς έκπληξη όλης της Ελληνικής αγοράς Υπολογιστών ! (Πιο αναλυτικά για αυτό στην ενότητα "Η αντιπροσώπευση της ΑΜSTRAD" )
Ηταν η κρίσιμη καμπή και το γεγονός που σημάδεψε την πορεία της εταιρείας απο κει και πέρα . Για χάρη της αντιπροσωπείας αυτής εγκαταλείπεται η δημιουργία καταστημάτων σε όλη την Ελλαδα για να μην θεωρηθεί οτι θα κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό στα άλλα καταστήματα μια και το σύνολο σχεδόν των καταστημάτων H/Y στην Ελλαδα πουλούσαν ηδη υπολογιστές Amstrad και εγιναν πελάτες ...
Οι πωλήσεις των υπολογιστών Amstrad απογειώνονται και κατακτούν την πρωτη θέση στην Ελλαδα με ποσοστο που υπερβαινει το 75% της αγοράς ! Μετά τον θρυλικο Amstrad 464 , ερχεται ο 664 και ο θρυλικός 6128 (βλ. ενότητα "Οι home computers").
Τον Σεπτέμβριο του 1986 η AMSTRAD ανακοινώνει τον νεο της Personal Computer (PC) τον Amstrad-1512, που σηματοδοτεί την είσοδο της στον χώρο των "επαγγελματικών" Υπολογιστών .
H παρουσίασή του στην Ελλάδα γίνεται στο ξενοδοχείο Intercontinental στις 24 Σεπτεμβρίου 1986 και αποτελεί την πρώτη εκδήλωση της νεας αντιπροσωπείας της AMSTRAD !
Η επιτυχία ειναι άμεση στην Ευρώπη και στη Ελλάδα !
Ο νεος υπολογιστής γίνεται ο best seller της Ελληνικής αγοράς (αναλυτικότερα στην ενότητα: "Ο Amstrad 1512" )
To 1987 αποτελεί μια Χρυσή χρονιά: Μετά τους οικιακούς, και οι προσωπικοί υπολογιστές Amstrad κατακτούν την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην Ελληνική αγορά με τους PC-1512 και του PC-1640.
Toν Οκτώβριο του 1987 ωργανώνεται απο την Amstrad Hellas το 1ο AMSTRAD SHOW, μια έκθεση με συμμετοχή πολλών εταιρειών με μοναδικό θέμα τους υπολογιστές Amstrad ! Διεξάγεται στον εκθεσιακο χώρο του Ζαπείου στον Εθνικό Κήπο, απο 29 Οκτωβρίου ως 1 Νοεμβρίου. Καταγράφονται πανω απο 20.000 επισκέπτες σε μια έκθεση που παρόμοιά της δεν είχε γίνει.
Η χρονιά που κλείνει βρίσκει την Amstrad Hellas να κατακτά την πρώτη θέση σε πωλήσεις PC στην Ελληνική αγορά (συμφωνα με την ερευνα της εταιρειας ερευνων αγορας Strategic International) με μερίδιο αγοράς 23,13 % έναντι 11,78 % της δεύτερης και 7,85 % της τρίτης.
Στους οικιακούς υπολογιστές δεν υπαρχει ερευνα , αλλα κατα τους υπολογισμούς της εποχής το μερίδιο αγοράς των Amstrad και Sinclair ξεπερνούσε το 85 %.
Η Amstrad Hellas έρχεται πρώτη και σε τζίρο μεταξύ όλων των εταιρειών Πληροφορικής της Ελλάδος εκτοπίζοντας απο την πρώτη θέση την ΙΒΜ (βλ. αναλυτικότερα στην ενότητα: "Στατιστικα-Μερίδια αγοράς")
Ο ισολογισμός της της 31.12.1987 , ο πρώτος της σαν Ανώνυμη Εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 10 εκατομμυρίων δραχμών, δείχνει τον εξωπραγματικο για τα δεδομένα της εποχής τζιρο των
2,6 δισεκατομμυρίων δραχμών (260 φορές το μετοχικό κεφάλαιο !)
με μικτά κέρδη 473 εκατομμύρια (47 φορές το μετοχικό κεφάλαιο !)
και καθαρά 252 εκατομμύρια δρχ. (25 φορές το μετοχικό κεφάλαιο !)
που αποτελούν κάποια ρεκόρ τα οποία μάλλον ειναι αξεπέραστα.